Categoria: Estudis i projectes

Tractament perioperatori satisfactori d'un angiosarcoma arterial pulmonar primari

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Servei d'Anestesiologia i Reanimació de l'Hospital Universitar Son Llàtzer i el Servei de Cirurgia Cardíaca de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en la publicació d'un article sobre un cas d'angiosarcoma pulmonar pleomòrfic primari.

Ashish Anil Bartakke, assesor del Servei d'Anestèsia Cardiotoràcica i Vascular i Medicina Perioperatòria de l'Hospital Universitar Son Llàtzer, i José Ignacio Sáez de Ibarra Sánchez, cap del Servei de Cirurgia Cardíaca de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació d'un article amb el títol "Successful perioperative management of a primary pulmonary arterial angiosarcoma: case report" a la revista Brazilian Journal of Anesthesiology.

Els angiosarcomes pulmonars pleomòrfics primaris són tumors extremadament rars que es poden confondre fàcilment amb èmbols pulmonars.

L'article descriu el tractament perioperatori satisfactori d'un pacient amb una massa arterial pulmonar que va resultar ser un angiosarcoma pulmonar primari. La hipertensió pulmonar severa va ser un repte particular, agreujat pel lloc i les adherències del tumor, així com de l'hemorràgia pulmonar.

La intervenció es va dur a terme amb èxit, amb un estricte control hemodinàmic que garantia l'estabilitat de les pressions arterials sistèmiques i pulmonars, emprant l'ecocardiografia transesofàgica perioperatòria per a monitorar contínuament la funció cardíaca, juntament amb altres monitoratges quirúrgics cardíacs estàndard, com el monitoratge de la profunditat de l'anestèsia.

Un control hemodinàmic estricte, que garanteixi l'estabilitat de les pressions arterials pulmonars mitjançant ecocardiografia perioperatòria, i una preparació minuciosa amb mesures per reduir i prevenir l'augment de la pressió arterial pulmonar, juntament amb una estreta comunicació dins de l'equip multidisciplinari, són essencials per a l'èxit del tractament dels pacients amb aquesta patologia.

Referència de l'article
Bartakke AA, Saez de Ibarra Sanchez JI. Successful perioperative management of a primary pulmonary arterial angiosarcoma: case report. Brazilian J Anesthesiol. doi: 10.1016/j.bjane.2021.05.011 . PubMed PMID: 34118262.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
 
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: José Ignacio Ibarra. Cirurgia cardíaca Hospital Universitari Son Espases]