Categoria: Estudis i projectes

Una població de cèl·lules de glioblastoma mostra un fenotip immune evasiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), juntament amb l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS) de la Universitat de les Illes Balears (UIB), han participat en la publicació d'un estudi que analitza els mecanismes immuno-evasius del glioblastoma i identifica una millora dels tractaments d'immunoteràpia.

Borja Sesé, Sandra Íñiguez-Muñoz, Miquel Ensenyat-Mendez, Pere Llinàs-Arias i Diego Marzese, investigadors de l'IdISBa, juntament amb Guillem Ramis, Silvia Fernández de Mattos i Priam Villalonga, investigadors del IUNICS i de l'IdISBa, han participat en la publicació d'un article amb el títol: "Glioblastoma Embryonic-like Stem Cells Exhibit Immune-Evasive Phenotype" a la revista Cancers.

La majoria dels pacients amb glioblastoma (GBM) recauen després d'una resposta inicial al tractament. Aquests trets d'agressivitat s'associen sovint amb la presència de cèl·lules mare de glioma dins de la massa tumoral, que es pensa que participen en la resistència al tractament del GBM.

Gràcies a l'ús de dades de RNA-seq de cèl·lules individuals de pacients amb GBM, va identificar-se una subpoblació de cèl·lules mare de glioma amb un perfil similar al de les cèl·lules mare embrionàries. Aquestes cèl·lules, denominades "core-Glioma Stem Cells", o cèl·lules mare de glioma germinals, presenten característiques d'evasió immune que els permeten escapar dels tractaments actuals

La caracterització d'aquestes cèl·lules proporciona un recurs valuós per estudiar el procés d'evasió immunitària en el GBM i per a identificar possibles mecanismes inexplorats per a millorar els tractaments d'immunoteràpia.

Referència de l'article
Sesé B, Íñiguez-Muñoz S, Ensenyat-Mendez M, Llinàs-Arias P, Ramis G, Orozco JIJ, et al. Glioblastoma Embryonic-like Stem Cells Exhibit Immune-Evasive Phenotype. Cancers 2022, Vol 14, Page 2070. 21 abril 2022;14(9):2070. doi: 10.3389/fcvm.2022.852954. PubMed PMID: 35433871.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CSIC]