Categoria: Estudis i projectes

Consens sobre el flux inspiratori i la deposició pulmonar com a factors de decisió en el tractament de la MPOC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un estudi per trobar consens en el paper del flux inspiratori i la deposició pulmonar com a elements clau en la teràpia de la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC).

Antonia Fuster, pneumòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació d'un article amb el títol "FIDEPOC: Consensus on Inspiratory Flow and Lung Deposition as Key Decision Factors in COPD Inhaled Therapy" a la revista International Journal of Chronic Obstructive Pulmonary Disease.

El tractament farmacològic de la MPOC es basa, fonamentalment, en broncodilatadors inhalats.

El flux inspiratori i la deposició pulmonar són paràmetres clau a considerar en el tractament inhalat. En qualsevol cas, la relació entre aquests dos paràmetres, les especificitats de cada pacient i l'adequació del tipus d'inhalador per al tractament de la MPOC no ha estat prou investigada. 

Aquest estudi mostra la rellevància del flux inspiratori i el grau de deposició de partícules en el pulmó en l'elecció d'un dispositiu d'inhalació per al tractament de la MPOC. A més, posa de manifest l'escassetat d'informació sobre les característiques específiques dels dispositius d'inhalació en les guies de MPOC.

Referència de l'article
González-Torralba F, Baloira A, Abad A, Fuster A, García-Rivero JL, García-Sidro P, et al. FIDEPOC: Consensus on Inspiratory Flow and Lung Deposition as Key Decision Factors in COPD Inhaled Therapy. Int J Chron Obstruct Pulmon Dis. 2022;17:1005-15. doi: 10.2147/COPD.S360938. PubMed PMID: 35547784.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres / Infermeres preparen una persona per a un estudi de diagnòstic d'alteracions respiratòries durant el son / CC BY-NC-ND 2.0]