Categoria: Estudis i projectes

Radioteràpia d'alta dosi o teràpia de privació d'andrògens (HEAT) com a intensificació del tractament per al càncer de pròstata localitzat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre com l'augment de la dosi de radioteràpia i la teràpia de privació d'andrògens millora els resultats de reaparició del càncer.

Araceli Guerrero, del Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació d'un article amb el títol: "High-dose Radiotherapy or Androgen Deprivation Therapy (HEAT) as Treatment Intensification for Localized Prostate Cancer: An Individual Patient-data Network Meta-analysis from the MARCAP Consortium" a la revista European Urology.

Es desconeixen els beneficis relatius de l'augment de les dosis de radioteràpia (RT) i l'addició de la teràpia de privació d'andrògens a curt o a llarg termini (STADT o LTADT) en el tractament del càncer de pròstata.

Va efectuar-se una metaanàlisi en xarxa dels assajos aleatoris pertinents per a comparar els beneficis relatius de l'augment de la dosi de RT STADT o LTADT.

L'estudi conclou que l'ús d'una dosi de RT més elevada en el tractament del càncer de pròstata no redueix la possibilitat de desenvolupar metàstasi o de morir, però sí que redueix la possibilitat que es produeixi un augment de l'antigen específic de la pròstata que signifiqui la reaparició del càncer. La teràpia de privació d'andrògens millora tots els resultats. Un augment segur de la dosi de RT, juntament amb la teràpia de privació d'andrògens, pot ser el tractament òptim.

Referència de l'article
Kishan AU, Wang X, Sun Y, Romero T, Michalski JM, Ma TM, et al. High-dose Radiotherapy or Androgen Deprivation Therapy (HEAT) as Treatment Intensification for Localized Prostate Cancer: An Individual Patient–data Network Meta-analysis from the MARCAP Consortium. Eur Urol. Apr 2022. doi: 10.1016/j.eururo.2022.04.003. PubMed PMID: 35469702.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
 
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Home passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]