Categoria: Estudis i projectes

Consum de lactis i canvis en el rendiment cognitiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears i membres del CIBEROBN l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi basat en dos anys d'anàlisi del PREDIMED-Plus sobre el consum de lactis i canvis en el rendiment cognitiu. També hi han participat diferents centres espanyols.

Dora Romaguera i Alice Chaplin, investigadores de l'IdISBa; i Cristina Bouzas i Josep Antoni Tur,  investigadors del Grup NUCOX, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Dairy Product Consumption and Changes in Cognitive Performance: Two‐Year Analysis of the PREDIMED‐Plus Cohort" a la revista Molecular Nutrition & Food Research.

S'ha suggerit que el consum diari de lactis pot impactar en el rendiment cognitiu; però, l'evidència és limitada i inconsistent. Aquest estudi vol avaluar longitudinalment l'associació entre consum de lactis amb canvis cognitius i gent gran en la població espanyola amb alt risc de malaltia cardiovascular.

Els resultats proposen que no hi ha associacions prospectives clares entre el consum de la majoria de productes lactis comuns i el rendiment cognitiu, però hi podria haver una associació amb un gran nivell de deteriorament cognitiu durant un període de dos anys en adults majors amb un alt risc de malaltia cardiovascular en llet sencera.

Referència de l'article
Ni J, Nishi SK, Babio N, Martínez‐González MA, Corella D, Castañer O, et al. Dairy Product Consumption and Changes in Cognitive Performance: Two‐Year Analysis of the PREDIMED‐Plus Cohort. Mol Nutr Food Res. 2022 Jun;2101058. doi: 10.1002/mnfr.202101058. PubMed PMID: 35524484.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Marco Verch Professional Photographer / Dairy products / CC BY 2.0]