Categoria: Estudis i projectes

Efecte de l'empelt de greix a les pressions d'expansió en la reconstrucció mamària postmastectomia en expansors

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Cancer Cell Biology Group de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat, junt amb el Wake Forrest Baptist Health, en la publicació dels resultats en teixits normals i irradiats l'efecte de l'empelt de greix a les pressions d'expansió en la reconstrucció mamària postmastectomia en expansors.

Javier Monserrat, Aina Matas i Borja Sese, investigadors del  Cancer Cell Biology Group de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "The Effect of Fat Grafting on Expansion Pressures in Expander-Based Postmastectomy Breast Reconstruction: Outcomes in Normal and Irradiated Tissues" a la revista Annals of Plastic Surgery.

L'impacte de l'empelt de greix en la viscoelasticitat dels teixits irradiats està poc definit. S'investiga l'efecte de l'empelt de greix subcutani en l'expansió tissular postmastectomia en pacients sotmeses a una reconstrucció mamària tardana. Es quantifiquen els canvis viscoelàstics i tròfics observats en l'embolcall de pell. La hipòtesi és que l'empelt de greix canvia les propietats tròfiques i viscoelàstiques de l'embolcall del teixit tou mamari.

Es varen estudiar prospectivament els defectes postmastectomia endarrerits més de dos anys i reconstruïts amb expansors tissulars subpectorals. Es varen incloure grups de control (sense irradiació, sense empelt de greix), d'empelt de greix (sense irradiació, empelt de greix) i d'irradiació més empelt de greix (irradiació, empelt de greix). Es varen mesurar les pressions hidroestàtiques dels expansors tissulars abans i immediatament després de l'expansió, i de nou després del primer dia d'expansió. Els canvis de pressió es varen calcular com a "interval de relaxació postexpansió": diferència entre la pressió màxima en cada expansió i la pressió mínima abans de la següent sessió d'expansió. Es varen analitzar les diferències entre grups.

Els canvis viscoelàstics observades influeixen en el temps total d'expansió. L'empelt de greix en defectes de mastectomia no radiats permet un període d'expansió més curt. El reticulat de greix en defectes de postmastectomia irradiats permet durades d'expansió equivalents als defectes de control no irradiades i sense empelt de greix. Existeix un efecte retardat de l'empelt de greix analitzat en la sisena setmana postoperatòria.

Referència de l'article
Browne DT, Monserrat J, Matas A, Sese B, Llull R. The Effect of Fat Grafting on Expansion Pressures in Expander-Based Postmastectomy Breast Reconstruction. Ann Plast Surg. 2022 Jun;88(5):S455–60. doi: 10.1097/SAP.0000000000003156. PubMed PMID: 34113088.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]