Categoria: Estudis i projectes

Contribució de factors de risc cardiovascular a la depressió en l'assaig PREDIMED-PLUS

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi transversal longitudinal durant 2 anys sobre la contribució de factors de risc cardiovascular a la depressió en l'assaig PREDIMED-PLUS. També hi han participat diferents centres espanyols.

Dora Romaguera i Antoni Colom, investigadors de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Contribution of cardio-vascular risk factors to depressive status in the PREDIMED-PLUS Trial. A cross-sectional and a 2-year longitudinal study" a la revista Plos One.

Es creu que la malaltia cardiovascular i depressió estan molt relacionats, a causa dels factors de risc compartits. L'objectiu d'aquest estudi era determinar l'associació entre els factors de risc cardiovasculars (RCV) i estat depressiu en una població (55-75 anys) amb síndrome metabòlica (MetS) dins l'assaig PREDIMED-Plus.

La millora de la salut cardiovascular podria prevenir l'aparició de la depressió en la vellesa. La diabetis i el colesterol en individus amb RCV, podria jugar un paper específic en la resposta precisa.

Referència de l'article
Martín-Peláez S, Serra-Majem L, Cano-Ibáñez N, Martínez-González MÁ, Salas-Salvadó J, Corella D, et al. Contribution of cardio-vascular risk factors to depressive status in the PREDIMED-PLUS Trial. A cross-sectional and a 2-year longitudinal study. Lim L-L, editor. PLoS One. 2022 Apr 13;17(4):e0265079. doi: 10.1371/journal.pone.0265079. PubMed PMID: 35417452.

Enllaços Bibliosalut Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent gran / CC BY-NC-SA 4.0]