Categoria: Estudis i projectes

Desenvolupament i validació d'un nomograma per predir la supervivència renal a l'inici en pacients amb glomerulopatia C3

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Nefrologia Pediàtrica i el Departament de Nefrologia de l'Hospital Universitari Son Espases, juntament amb l'IdISBa i nombroses institucions estatals, han participat en un estudi per elaborar un nomograma per predir el risc d'insuficiència renal en pacients amb glomerulopatia C3.

Natalia Espinosa, membre de la Unitat de Nefrologia Pediàtrica de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadora de l'IdISBa, juntament amb Natalia Allende, nefròloga de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Development and validation of a nomogram to predict kidney survival at baseline in patients with C3 glomerulopathy" a la revista Clinical Kidney Journal.

La glomerulopatia C3 és una malaltia rara i heterogènia. Sovint és difícil predir amb exactitud en la pràctica clínica el pronòstic renal individual a l'inici. Aquest treball ha intentat desenvolupar i validar un nomograma pronòstic per tal de predir la supervivència renal a llarg termini.

El grup d'estudi el varen formar 115 pacients, dels quals 46 (40%) varen patir d'insuficiència renal en una mitjana de seguiment de 49 mesos. No varen observar-se diferències significatives en la taxa de filtració glomerular estimada basal, proteïnúria o la puntuació total de cronicitat de les biòpsies renals, entre els pacients del conjunt d'entrenament i els del conjunt de validació.

Va realitzar-se un nomograma per a la predicció de la supervivència renal a 1, 2, 5 i 10 anys del diagnòstic. Els gràfics de calibració varen mostrar una concordança òptima entre els resultats predits i els analitzats.

Referència de l'article
Caravaca-Fontán F, Rivero M, Cavero T, Díaz-Encarnación M, Cabello V, Ariceta G, et al. Development and validation of a nomogram to predict kidney survival at baseline in patients with C3 glomerulopathy. Clin Kidney J. 28 apr 2022. doi: 10.1093/ckj/sfac108

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant per la Plaça Espanya / CC BY-NC-SA 4.0]