Categoria: Estudis i projectes

Perfils de susceptibilitat i genòmica de la resistència dels aïllats de Pseudomonas aeruginosa a les UCI europees

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un estudi basat en l'assaig ASPIRE-ICU sobre els perfils de susceptibilitat i genòmica de la resistència dels aïllats de Pseudomonas aeruginosa a les UCI europees. També hi han participat la University of Antwerp, AstraZeneca, la Utrecht University, la University of Oxford i la University of Geneva.

Gabriel Torrens, Sara Cortes-Lara, Ester Del Barrio-Tofiño, Laura Zamorano, Carla López-CausapéAntonio Oliver, microbiòlegs i microbiòlogues de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors i investigadores de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Susceptibility profiles and resistance genomics of Pseudomonas aeruginosa isolates from European ICUs participating in the ASPIRE-ICU trial" a la revista Journal of Antimicrobial Chemotherapy.

Es volia determinar els perfils de susceptibilitat i la resistència dels aïllats de Pseudomonas aeruginosa d'UCI europees durant l'estudi prospectiu de cohort ASPIRE-ICU.

Es varen estudiar 723 aïllats de mostres respiratòries o hisops perianals de 402 pacients de 29 punts a 11 països. Es varen determinar els MIC de 12 antibiòtics per microdilució en brou. Es varen analitzar la β-lactamases adquirida a través de fenotipus i assaigs genètics. Els primers aïllats respiratoris de 105 pacients que varen donar aquestes mostres analitzades a través de WGS, incloent-hi l'anàlisi de resistoma i definit prèviament amb una puntuació de resistència genotípica. Es varen avaluar les freqüències de mutants espontanis i la base genètica de la hipermutació.

Es va documentar una alta prevalença general de resistència a les UCI europees, però amb una ampla variabilitat entre països determinada per la disseminació de clons d'alt risc XDR, la qual cosa argumenta la necessitat de reforçar les mesures de control de la infecció.

Referència de l'article
Torrens G, van der Schalk TE, Cortes-Lara S, Timbermont L, del Barrio-Tofiño E, Xavier BB, et al. Susceptibility profiles and resistance genomics of Pseudomonas aeruginosa isolates from European ICUs participating in the ASPIRE-ICU trial. J Antimicrob Chemother. 2022 Apr 22. doi: 10.1093/jac/dkac122. PubMed PMID: 35451008.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]