Categoria: Estudis i projectes

Importància del genotip per a l'estratificació del risc en la miocardiopatia arritmogènica del ventricle dret emprant la calculadora de risc ARVC 2019

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un estudi sobre l'impacte del genotip en el rendiment del model de risc 2019 per a la miocardiopatia arritmogènica del ventricle dret.

Tomas Ripoll-Vera, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, investigador de l'IdISBa i membre del CIBEROBN, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Importance of genotype for risk stratification in arrhythmogenic right ventricular cardiomyopathy using the 2019 ARVC risk calculator" a la revista European Heart Journal.

L'estudi avalua l'impacte del genotip en el rendiment del model de risc 2019 per a la miocardiopatia arritmogènica del ventricle dret (MAVD).

La cohort d'estudi va comprendre 554 pacients amb diagnòstic definitiu de MAVD i sense antecedents d'arrítmia ventricular sostinguda (AV).

El model de risc d'ARVC de 2019 funciona raonablement bé en MAVD amb gens positius, particularment per al PKP2, però és més limitat en pacients amb gens elusius. El genotip s'hauria d'incloure en futurs models de risc per a l'ARVC.

Referència de l'article
Protonotarios A, Bariani R, Cappelletto C, Pavlou M, García-García A, Cipriani A, et al. Importance of genotype for risk stratification in arrhythmogenic right ventricular cardiomyopathy using the 2019 ARVC risk calculator. Eur Heart J. 29 jun 2022. doi: 10.1093/eurheartj/ehac235. PubMed PMID: 35766183.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: medipics1066 / Heart monitor / CC BY 2.0]