Categoria: Estudis i projectes

Comparativa de règims d'infusió de ceftolozan/tazobactam en un model d'infecció de fibra buida contra aïllats de PA amplament resistents als medicaments

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'una comparativa de règims d'infusió de ceftolozana/tazobactam en un model d'infecció de fibra buida contra aïllats de Pseudomonas aeruginosa amplament resistents als medicaments. També hi han participat l'Hospital del Mar, l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), la Universitat Autònoma de Barcelona, el CEXS-Universitat Pompeu Fabra, l'Institut de Salut Carlos III i el Laboratori de Referència de Catalunya.

Carla López-CausapéAntonio Oliver, microbiòlegsde l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Comparison of Ceftolozane/Tazobactam Infusion Regimens in a Hollow-Fiber Infection Model against Extensively Drug-Resistant Pseudomonas aeruginosa Isolates" a la revista Microbiology Spectrum.

L'objectiu d'aquest estudi va ser comparar l'eficàcia de la infusió intermitent (1 hora), prolongada (4 hores) i contínua de ceftolozan-tazobactam (C/T) contra tres ceps de P. aeruginosa de tipus seqüencial (TS) 175 amplament resistents als fàrmacs (ARF) amb diferents susceptibilitats a C/T (CIM = 2 a 16 mg/L) en un model d'infecció de fibra buida (MIFB) de set dies. El C/T en infusió contínua va aconseguir la reducció més gran del nombre total de colònies bacterianes en el conjunt dels braços de tractament, tant per als aïllats susceptibles a C/T com per als resistents. També va ser l'únic règim amb activitat bactericida contra els tres aïllats. Aquestes dades suggereixen que la infusió contínua de C/T ha de considerar-se un tractament potencial per a les infeccions causades per aïllats de P. aeruginosa ARF, inclosos els no susceptibles. L'ús adequat dels règims de dosatge de C/T pot conduir a un millor maneig clínic de les infeccions per P. aeruginosa ARF.

Referència de l'article
Montero MM, Domene-Ochoa S, López-Causapé C, López-Montesinos I, Luque S, Sorlí L, et al. Comparison of Ceftolozane/Tazobactam Infusion Regimens in a Hollow-Fiber Infection Model against Extensively Drug-Resistant Pseudomonas aeruginosa Isolates. Ferran AA, editor. Microbiol Spectr. 2022 Jun 29;10(3). doi: 10.1128/spectrum.00892-22. PubMed PMID: 35695526.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]