Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Impacte de la infecció per SARS-CoV-2 en pacients amb miocardiopatia hipertròfica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació dels resultats d'un registre multicèntric internacional sobre l'impacte de la infecció per SARS-CoV-2 en pacients amb miocardiopatia hipertròfica. També hi han participat diferents centres internacionals.

Tomas Ripoll-Vera, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Impact of SARS-Cov-2 infection in patients with hypertrophic cardiomyopathy: results of an international multicentre registry" a la revista ESC Heart Failure.

Es volia descriure la història natural de la infecció per SARS-CoV-2 en pacients amb miocardiopatia hipertròfica (CMH) comparada amb el grup control i identificar els predictors d'esdeveniments adversos.

Més d'una quarta part dels pacients amb CMH infectats amb SARS-CoV-2 requereixen hospitalització, incloent-hi el 6% en un entorn d'UCI. L'edat i les característiques cardíaques incloent-hi la classe funcional de base, l'obstrucció del tracte de sortida del ventricle esquerre i el deteriorament sistòlic, van comportar un major risc de mortalitat.

Referència de l'article
Gimeno JR, Olivotto I, Rodríguez AI, Ho CY, Fernández A, Quiroga A, et al. Impact of SARS‐Cov‐2 infection in patients with hypertrophic cardiomyopathy: results of an international multicentre registry. ESC Hear Fail. 2022 Jun 3. doi: 10.1002/ehf2.13964.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Centers for Disease Control and Prevention / Coronavirus / CC BY-NC-SA 4.0]