Categoria: Estudis i projectes

L'adopció d'una dieta rica en polifenols s'associa a una millora del perfil de glucosa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular (NUTRECOR) i el Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), han participat en la publicació d'un estudi sobre com l'adopció d'una dieta rica en polifenols s'associa a una millora del perfil de glucosa. També hi han participat diferents centres espanyols.

Dora Romaguera, investigadora del grup NUTRECOR, i Josep Antoni Tur, investigador del Grup NUCOX, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Adopting a High-Polyphenolic Diet Is Associated with an Improved Glucose Profile: Prospective Analysis within the PREDIMED-Plus Trial" a la revista Antioxidants.

Estudis previs van suggerir que els polifenols de la dieta podrien reduir la incidència i les complicacions de la diabetis de tipus 2 (DT2); si bé l'evidència és encara limitada i inconsistent. Aquest treball analitza si el canvi a una dieta amb major contingut de polifenols s'associa a una millora del perfil de glucosa.

Fins on es sap, aquest és el primer estudi que avalua la relació entre els canvis en la ingesta de tots els grups de polifenols i els paràmetres relacionats amb la DT2 en una població major amb DT2 o amb alt risc de desenvolupar-la.

Referència de l'article
Tresserra-Rimbau A, Castro-Barquero S, Becerra-Tomás N, Babio N, Martínez-González MÁ, Corella D, et al. Adopting a High-Polyphenolic Diet Is Associated with an Improved Glucose Profile: Prospective Analysis within the PREDIMED-Plus Trial. Antioxidants. 4 feb 2022;11(2). doi: 10.3390/antiox11020316. PubMed PMID: 35204199.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
 
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital de Manacor]