Categoria: Estudis i projectes

Salut i accés a la salut de persones sense llar

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Grups de Salut Global i Estils de Vida (EVES) i Trastorns Mentals d'Alta Prevalença (TRAMAP), amb membres de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Universitat de les Illes Balears, i Atenció Primària de Mallorca han publicat un estudi sobre la salut i accés a la salut de persones sense llar. 

Miguel A BedmarMiquel Bennasar-Veny, Berta Artigas-Lelong, Laura Capitán-Moyano i Aina M Yáñez, investigadors i investigadores del grup EVES; Francesca Salvà-Mut, investigadora de l'IdISBa; Joan Pou, metge de medicina familiar d'Atenció Primària de Mallorca; Mauro García-Toro, investigador del grup TRAMAP; han publicat l'article amb el títol "Health and access to healthcare in homeless people: Protocol for a mixed-methods study" a la revista Medicine.

No tenir llar és un problema més complex que només una manca de lloc on viure. Les persones sense llar (PSL) sovint pateixen de poca salut i mort prematura a causa del seu accés limitat a l'atenció sanitària i també per la deprivació de drets humans i socials bàsics. Aquest estudi i protocol descriu els objectius per avaluar la complexa relació entre les persones sense llar i la salut i identificar les seves barreres i facilitadors que impacten en l'atenció sanitària per part de les PSL.

Es coneix bé que les PSL experimenten mort prematura i tenen una salut pobra, però es necessita més informació sobre la influència dels diferents determinants socials específics per a aquests resultats i sobre les barreres i facilitadors que afecten l'accés de les PSL a l'atenció sanitària. Els resultats d'aquest mètode mixt ajudaran a desenvolupar estratègies de salut global per millorar la salut i accés a l'atenció sanitària dels PSL.

Referència de l'article
Bedmar MA, Bennasar-Veny M, Artigas-Lelong B, Salvà-Mut F, Pou J, Capitán-Moyano L, et al. Health and access to healthcare in homeless people. Medicine (Baltimore). 2022 Feb 18;101(7):e28816. doi: 10.1097/MD.0000000000028816. PubMed PMID: 35363172.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Garry Knight / Homeless by a Wall / CC BY-NC-ND 2.0]

Notícies relacionades