Categoria: Estudis i projectes

L'anàlisi longitudinal de la metilació de l'ADN en sang identifica mecanismes de resposta al tractament amb inhibidors del factor de necrosi tumoral en l'AR

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Reumatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi sobre com l'anàlisi longitudinal de la metilació de l'ADN en sang identifica mecanismes de resposta al tractament amb inhibidors del factor de necrosi tumoral en l'artritis reumatoide.

Antonio Juan Mas, reumatòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Longitudinal analysis of blood DNA methylation identifies mechanisms of response to tumor necrosis factor inhibitor therapy in rheumatoid arthritis" a la revista eBiomedicine.

L'artritis reumatoide (AR) és una malaltia crònica, inflamatòria immune mitjançada de les articulacions que s'han associat amb la variació en la metiloma de la sang perifèrica. En aquest estudi, es volia identificar una variació epigenètica associada amb la resposta a la teràpia amb inhibidors del factor de necrosi tumoral (TNFi).

Els resultats mostren que el tractament amb TNFi restableix la metilació sanguínia homeostàtica en l'AR. La resposta clínica al TNFi està associada a la variació de la metilació en vies biològiques específiques, i implica cèl·lules tant del sistema immunitari innat com de l'adaptatiu.

Referència de l'article
Julià A, Gómez A, López-Lasanta M, Blanco F, Erra A, Fernández-Nebro A, et al. Longitudinal analysis of blood DNA methylation identifies mechanisms of response to tumor necrosis factor inhibitor therapy in rheumatoid arthritis. EBioMedicine. 2022 May 13;80:104053. doi: 10.1016/j.ebiom.2022.104053. PubMed PMID: 35576644.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Home amb crosses / CC BY-NC-SA 4.0]