Categoria: Estudis i projectes

Interrupció primerenca del tractament antitrombòtic després del tancament de l'apèndix auricular esquerre

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre la interrupció primerenca del tractament antitrombòtic després del tancament de l'apèndix auricular esquerre. També hi han participat altres centres espanyols.

Vicente Peral i Caterina Mas-Llado, cardiòleg i cardiòloga de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Early Discontinuation of Antithrombotic Treatment Following Left Atrial Appendage Closure" a la revista The American Journal of Cardiology.

Encara que el tractament antitrombòtic és recomanat després del tancament de l'apèndix auricular esquerre (TAAE), alguns pacients necessiten una interrupció del tractament antitrombòtic després del TAAE sense evidència de la seguretat d'aquesta estratègia. Es volia avaluar els resultats en pacients que han interromput el tractament antitrombòtic després de TAAE.

Referència de l'article
Mesnier J, Cruz-González I, Arzamendi D, Freixa X, Nombela-Franco L, Peral V, et al. Early Discontinuation of Antithrombotic Treatment Following Left Atrial Appendage Closure. Am J Cardiol. 2022 May 15;171:91–8. doi: 10.1016/j.amjcard.2022.01.055. PubMed PMID: 35317927.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: José Ignacio Ibarra. Cirurgia cardíaca Hospital Universitari Son Espases]