Categoria: Estudis i projectes

Metabòlits del catabolisme de l'arginina i risc de fibril·lació auricular o insuficiència cardíaca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi de 2 estudis cas control a l'assaig PREDIMED sobre els metabòlits del catabolisme de l'arginina i risc de fibril·lació auricular o insuficiència cardíaca. També hi han participat diferents centres espanyols.

Miquel Fiol, investigador emèrit del grup de CIBEROBN, de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit a l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISBa, ha participat en la publicació d'un estudi de cohorts amb el títol "Arginine catabolism metabolites and atrial fibrillation or heart failure risk: 2 case-control studies within the Prevención con Dieta Mediterránea (PREDIMED) trial" a la revista The American Journal of Clinical Nutrition.

Els metabòlits derivats de l'arginina estan relacionats en els processos oxidatius i inflamatoris relacionats amb les funcions endotelials i riscos cardiovasculars.

Es volia examinar les associacions de metabolismes del catabolisme de l'arginina amb riscos de fibril·lació atrial (FA) o fallada cardíaca (FC) i avaluar les modificacions potencials d'aquestes associacions a través de la intervenció amb dieta mediterrània a l'assaig PREDIMED.

Els resultats suggereixen que els metabolismes del catabolisme de l'arginina podrien estar en la FA i FC. Les intervencions amb la MedDiet podria contribuir l'estreta associació inversa entre l'arginina i el risc de FC.

Referència de l'article
Goni L, Razquin C, Toledo E, Guasch-Ferré M, Clish CB, Babio N, et al. Arginine catabolism metabolites and atrial fibrillation or heart failure risk: two case-control studies within the PREDIMED trial. Am J Clin Nutr. 2022 May 16. doi: 10.1093/ajcn/nqac139. PubMed PMID: 34113088.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Mercat de Pere Garau / CC BY-NC-SA 4.0]