Categoria: Estudis i projectes

Comunicació al quiròfan

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Una professional d'infermeria de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'una revisió bibliogràfica sobre la comunicació al quiròfan. També hi ha participat el Centre Universitari d'Infermeria "San Juan de Dios" de la Universitat de Sevilla.

Laura María Árbol Guerrero, infermera de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Comunicación en el quirófano. Revisión bibliográfica del estado actual, efectos y factores relacionados" a la Revista Tesela.

Es volia explorar que es coneix sobre la comunicació entre membres de l'equip quirúrgic i els seus aspectes relacionats.

La mala comunicació està relacionada amb pitjors resultats. Existeixen diferents patrons de comunicació entre professionals quirúrgics i molts condueixen a errors. Evitar renous i distraccions, dur a terme reunions prequirúrgiques, recollir dades del cas a una pissarra, establir equips fixos, millorar habilitats no tècniques i per al maneig de conflictes i monitorar la comunicació al quiròfan, són alguns factors que podrien contribuir a la seva millora.

Referència de l'article
Árbol Guerrero LM, Torres Enamorado D. Comunicación en el quirófano. Revisión bibliográfica del estado actual, efectos y factores relacionados. Rev Tesela. 2022;30:e13456.
 
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Procés de rentat de mans quirúrgic / CC BY-NC-SA 4.0]