Categoria: Estudis i projectes

Maneig del dolor agut postoperatori

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Estratègia de cures de l'IB-Salut, el Grup CurES de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (Idisba), l'Hospital Comarcal d'Inca i l'Hospital Universitari Son Llàtzer han publicat un article on s'analitza el maneig del dolor agut postoperatori.

Antonia Ballesteros Barrado, subdirectora de l'Estratègia de cures de l'IB-Salut i investigadora del Grup CurES de l'Idisba; Francisca Sánchez Ferrer, infermera de l'Hospital Comarcal d'Inca; Marc Tomás Sánchez i Antonia Capilla Benítez, infermeres de l'Hospital Universitari Son Llátzer, han publicat l'article amb el títol "Manejo del dolor agudo postoperatorio: ¿realmente sabemos lo que creemos?" a la revista Enfermería En Anestesia, Reanimación Y Terapia Del Dolor. ASEEDAR-TD.

Es volia avaluar el grau de coneixements en el maneig del dolor agut postoperatori de les infermeres implicades en el procés.

Es va realitzar un estudi prospectiu, descriptiu i transversal realitzat a l'Hospital Universitari Son Llàtzer.

Dels resultats del treball es podria concloure que aproximadament un 50% de les infermeres de l'Hospital Universitari Son Llàtzer referen tenir un bon coneixement sobre el procés de la gestió del dolor agut postoperatori, però coexisteix amb un porcentatge de professionals que no la tenen.

Referència de l'article
Ballesteros Barrado A, Sánchez Ferrer F, Tomás Sánchez M, Capilla Benítez A. Manejo del dolor agudo postoperatorio: ¿realmente sabemos lo que creemos? Enferm Anest. 2022.
 
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermera prepara una mobilització / CC BY-NC-SA 4.0]