Categoria: Estudis i projectes

Ràpida identificació i classificació dels patògens que produeixen carbapenems i cefalosporines amb un multisensor colorimètric en paper

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup Multidisciplinar de Sèpsia de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el Departament de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases junt amb la Universitat de les Illes Balears; i el CIBERINFEC i el Politecnico di Torino (POLITO), han publicat un estudi sobre la ràpida identificació i classificació dels patògens que produeixen carbapenems i cefalosporines amb un multisensor colorimètric en paper.

Giulia Santopolo, Antonio Clemente  Estrella Rojo-Molinero i Antonio Oliver, microbiòloga i microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases; han publicat l'article amb el títol "Rapid Identification and Classification of Pathogens That Produce Carbapenemases and Cephalosporinases with a Colorimetric Paper-Based Multisensor" a la revista Analytical Chemistry.

Les infeccions causades per bacteris que produeixen β-lactamases (BLs) són un problema important en els entorns hospitalaris. La detecció fenotípica d'aquests ceps bacterians requereix el cultiu de les mostres abans de l'anàlisi. Aquest procediment pot tardar fins a 72 hores, per la qual cosa no es pot utilitzar per guiar l'administració de la primera pauta d'antibiòtics. Aquí es proposa un multisensor per a la identificació de patògens portadors de diferents tipus de β-lactamases per damunt del llindar de dosi infecciosa en 90 minuts que no requereix el cultiu de les mostres. En el seu lloc, les cèl·lules bacterianes es preconcentren en l'estructura de cel·lulosa d'un multisensor basat en paper.

Referència de l'article
Santopolo G, Clemente A, Rojo-Molinero E, Oliver A, Noé C, de la Rica R. Rapid Identification and Classification of Pathogens That Produce Carbapenemases and Cephalosporinases with a Colorimetric Paper-Based Multisensor. Anal Chem. 2022 Jul 5;94(26):9442–9. doi: 10.1021/acs.analchem.2c01724. PubMed PMID: 35748103.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Nathan Reading / Pseudomonas aeruginosa IMP-1- Metallo-Beta lactamase - Carbapenemase Detection Kit / CC BY-NC-ND 2.0]