Categoria: Estudis i projectes

Paper de la MFGNA en HRQol en resposta a la qualitat de vida en pacients amb MetS

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular (NUTRECOR) i el Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears i membres del CIBEROBN i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre el paper de la malaltia del fetge gras no alcohòlic (MFGNA) en HRQol en resposta a la qualitat de vida en pacients amb síndrome metabòlica (MetS). També hi han participat diferents centres espanyols.

Dora Romaguera i Jadwiga Konieczna, investigadores del grup NUTRECOR; i Josep Antoni Tur, investigadors del Grup NUCOX, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Role of NAFLD on the Health Related QoL Response to Lifestyle in Patients With Metabolic Syndrome: The PREDIMED Plus Cohort" a la revista Frontiers in Endocrinology.

Es volia avaluar l'efecte de l'estat de la malaltia del fetge gras no alcohòlic (MFGNA) en l'impacte de l'estil de vida sobre la qualitat de vida relacionada amb la salut (HRQoL) en pacients amb síndrome metabòlica (MetS).

L'avaluació de la MFGNA mitjansant l'índex HSI en pacients amb MetS podria identificar als subjectes amb diferent sensibilitat prospectiva als canvis d'estil de vida en termes de HRQoL física.

Referència de l'article
Martínez-Urbistondo D, San Cristóbal R, Villares P, Martínez-González MÁ, Babio N, Corella D, et al. Role of NAFLD on the Health Related QoL Response to Lifestyle in Patients With Metabolic Syndrome: The PREDIMED Plus Cohort. Front Endocrinol (Lausanne). 2022 Jun 29;13. doi: 10.3389/fendo.2022.868795. PubMed PMID: 35846291.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CS Platja de Palma]