Categoria: Estudis i projectes

Associació longitudinal de la qualitat dels carbohidrats a la dieta amb la deposició del greix visceral i altres indicadors adiposos

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup GRAPP-Caib amb membres de l'IdISBa i Atenció Primària de Mallorca, el grup NUTRECOR i Atenció Primària de Mallorca, han participat en un estudi sobre l'associació longitudinal de la qualitat dels carbohidrats a la dieta amb la deposició del greix visceral i altres indicadors adiposos. També hi han participat el CIBEROBN, l'ISCIII, l'IdiSNA, l'IBIOMED, l'IDIBAPS, el CIBERDEM, l'IMIM i el Brigham & Women's Hospital and Harvard Medical School.

Rocío Zamanillo-Campos, investigadora del grup GRAPP-Caib; Alice Chaplin, Dora Romaguera i Jadwiga Konieczna, investigadores del grup NUTRECOR; i Francisca Fiol, metgessa del CS Son Serra, han participat en la publicació amb el títol "Longitudinal association of dietary carbohydrate quality with visceral fat deposition and other adiposity indicators" a la revista Clinical Nutrition.

La qualitat dels carbohidrats a la dieta més que el consum total de carbohidrats podrien determinar l'acumulació del greix visceral; però, fins ara, alguns estudis han analitzat l'impacte de la dieta en l'adipositat utilitzant tècniques d'imatge específiques. Per això, l'objectiu d'aquest estudi prospectiu era investigar l'associació entre els canvis concurrents en l'índex de qualitat dels carbohidrats (IQC) i la quantificació objectiva de la distribució de l'adipositat durant un any.

En aquest estudi prospectiu de cohort amb adults grans amb sobrepès/ i síndrome metabòlica, es varen trobar que les millores en els carbohidrats de la dieta durant un any es varen associar amb uns canvis favorables concurrents en deposició visceral i total. Aquestes associacions es varen dur quasi totes a terme per la fibra a la dieta i la proporció de cereals integrals/total de cereals.

Referència de l'article
Zamanillo-Campos R, Chaplin A, Romaguera D, Abete I, Salas-Salvadó J, Martín V, et al. Longitudinal association of dietary carbohydrate quality with visceral fat deposition and other adiposity indicators. Clin Nutr. 2022 Oct;41(10):2264–74. doi: 10.1016/j.clnu.2022.08.008. PubMed PMID: 36084360.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Pa fet a casa / CC BY-NC-SA 4.0]