Categoria: Estudis i projectes

Associació de l'hora d'esmorzar i durada del dejú nocturn amb el risc de càncer de mama

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi multicas-control a Espanya sobre l'associació de l'hora d'esmorzar i durada del dejú nocturn amb el risc de càncer de mama. També hi han participat diferents centres espanyols.

Dora Romaguera, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Association of time of breakfast and nighttime fasting duration with breast cancer risk in the multicase-control study in Spain" a la revista Frontiers in Nutrition.

El comportament nutricional circadiari, definit pel cicle diari menjar/dejú, s'ha vist relacionat amb el càncer de mama. Aquest estudi volia desentranyar encara més aquesta associació del dejú nocturn i el temps d'esmorzar amb el risc de càncer de mama.

Aquesta associació va ser més forta entre dones premenopàusiques, entre les quals cada hora tard, el temps d'esmorzar es va associar amb un augment del 18% en un risc significatiu de càncer de mama. Aquesta associació no es va observar en dones postmenopàusiques. No es va veure una associació entre la durada del dejú nocturn i el risc de càncer de mama després d'ajustar el temps de desdejuni. En aquest estudi, l'esmorzar tardà es va associar amb un augment del risc de patir càncer de mama, especialment en dones premenopàusiques, comparat amb l'esmorzar primerenc. A part de la qualitat nutricional, el comportament nutricional circadiari podria estudiar-se més en relació amb el càncer.

Referència de l'article
Palomar-Cros A, Harding BN, Espinosa A, Papantoniou K, Pérez-Gómez B, Straif K, et al. Association of time of breakfast and nighttime fasting duration with breast cancer risk in the multicase-control study in Spain. Front Nutr. 2022 Aug 11;9. doi: 10.3389/fnut.2022.941477. PubMed PMID: 36034928.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: i.blogs.es / menjar / Public Domain Mark 1.0]