Categoria: Estudis i projectes

Puntuació plasmàtica per a ajudar al diagnòstic de la síndrome hemolítica urèmica atípic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Servei de Nefrologia de l'Hospital Universitari Son Espases hi va participar en la Kidney Week 2022, junt amb la Universidad Harvard, que es va celebrar a Orlando, Florida del 3 al 6 de novembre de 2022.

Uriol Rivera, Miguel; nefròleg de l'Hospital Universitari Son Espases, hi va participar, junt amb altres centres amb la comunicació titulada "Plasmic Score to Aid Diagnosis of Atypical Hemolytic Uremic Syndrome: A Post Hoc Analysis of Data From C5 Inhibitor Trials".

Aquest treball es va desenvolupar amb hematòlegs de la Universitat Harvard, els quals varen desenvolupar el PLASMIC score per avaluar de forma immediata el risc de patir Púrpura trombogènica trombocitopatia. En aquest document s'ha pogut avaluar la utilitat d'aquesta prova diagnòstica en pacients amb una patologia anomenada Síndrome hemotílic o urèmic atípic, malaltia que no compta amb alguna eina diagnòstica de cribratge, eina que és necessària en pacients amb malalties d'elevada letalitat com aquesta.

Per altra banda, codesenvolupar el treball amb els hematòlegs de la Universitat Harvard, posa en un bon lloc a l'Hospital Universitari Son Espases i en especial a la Unitat de Glomerulars (UGLOM).

Llibre de resums.

[Font: Servei de Nefrologia de l'Hospital Universitari Son Espases]

[Foto: American Society of Nephrology]