Categoria: Estudis i projectes

Influència de l'estat d'HER2 en el benefici del ramucirumab i paclitaxel com a tractament de segona línia per a adenomacarcinoma gastroesofàgic avançat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un estudi basat en les dades del registre AGAMENON-SEOM sobre la influència de l'estat de HER2 en el benefici del ramucirumab i paclitaxel com a tractament de segona línia per adenomacarcinoma gastroesofàgic avançat. També hi han participat diferents centres espanyols.

Francisco García-Navalón, oncòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, va participar en la publicació amb el títol "Does HER2 status influence in the benefit of ramucirumab and paclitaxel as second line treatment of advanced gastro-esophageal adenocarcinoma? Data from the AGAMENON-SEOM registry" a la revista Journal of Cancer Research and Clinical Oncology.

Aquest estudi volia comparar el ramucirumab-paclitaxel versus quimioteràpia en tractament de segona línia (2L) en càncer gastroesofàgic avançat (aGEC) basat en l'estat de l'HER2 i analitzar els factors de pronòstic.

En pacients amb aGEC del registre AGAMENON-SEOM, el tractament de 2L amb ramucirumab-paclitaxel era superior a la quimioteràpia amb la supervivència a la progressió, supervivència total i nivell de resposta, independent de l'estat de l'HER2.

Referència de l'article
Valcarcel S, Gallego J, Jimenez-Fonseca P, Diez M, de Castro EM, Hernandez R, et al. Does HER2 status influence in the benefit of ramucirumab and paclitaxel as second line treatment of advanced gastro-esophageal adenocarcinoma? Data from the AGAMENON-SEOM registry. J Cancer Res Clin Oncol. 2022 Aug 30. doi: 10.1007/s00432-022-04294-6. PubMed PMID: 36042046.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: IB-Salut - Hospital Universitari Son Espases]