Categoria: Estudis i projectes

Seguiment del primer pacient intervingut a Espanya amb un clau amb tecnologia magnètica de transport ossi de tíbia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La revista Trauma Case Reports publica un article del Servei de Traumatologia de l'Hospital Universitari Son Espases del seguiment del primer pacient intervingut a Espanya amb un clau amb tecnologia magnètica de transport ossi de tíbia.

Jorge Carrión Martínez, Miguel A. Cámara Baeza, Alberto Durán Morell, Pedro Calafell Mas i Ana B. González Gil, traumatòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Treatment of a tibial bone defect with a motorized intramedullary bone transport nail: A case review with 32 months follow up" a la revista Trauma Case Reports.

La revista internacional  Trauma Case Reports - que pertany a la prestigiosa publicació Injury- ha publicat un article elaborat per professionals del Servei de Traumatologia d'Adults sobre el seguiment a tres anys del primer pacient intervingut a Espanya amb un clau amb tecnologia magnètica de transport ossi de tíbia.

El 12 d'agost de 2019, els professionals de la Unitat de Trauma de Son Espases posaren en pràctica aquesta tècnica en un home de quaranta-nou anys amb una fractura complexa i oberta de la tíbia dreta, provocada per un accident de trànsit. Després de quinze intervencions quirúrgiques a la cama dreta, el pacient presentava un defecte ossi de vuit centímetres, amb una gran limitació funcional.

Els grans defectes ossis de la tíbia i del fèmur, a causa de la seva complexitat i de l'alta comorbiditat, suposen un desafiament important per als traumatòlegs. Fins ara, es disposava de diferents sistemes per a la correcció d'aquests defectes (fixadors externs, plaques, claus), però cap que ens hagi permès dur a terme el transport ossi de manera interna. Aquest nou implant obre una porta més en el tractament d'aquests casos complexos amb extremitats catastròfiques i pot ser una arma terapèutica rellevant per tal d'evitar l'amputació en els pacients.

Referència de l'article
Carrión Martínez J, Cámara Baeza MA, Durán Morell A, Mas PC, González Gil AB. Treatment of a tibial bone defect with a motorized intramedullary bone transport nail: A case review with 32 months follow up. Trauma Case Reports. 2022 Dec;42:100718. doi: 10.1016/j.tcr.2022.100718. PubMed PMID: 36281425.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Trauma Case Reports]