Categoria: Estudis i projectes

Prevalença de l'operon fimbrial mrkABCD, expressió mrkA, formació de biofilm i efecte dels biocides en la formació biofilm en aïllats de Klebsiella pneumoniae productors de carbapenemasses pertanyents o no a clons d'alt risc

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en un estudi sobre la prevalença de l'operon fimbrial mrkABCD, expressió mrkA, formació de biofilm i efecte dels biocides en la formació biofilm en aïllats de Klebsiella pneumoniae productors de carbapenemasses pertanyents o no a clons d'alt risc. També hi han participat diferents centres espanyols.

Estrella Rojo-MolineroMaría Dolores Macià i Antonio Oliver, microbiòlogues i microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases; han participat en la publicació de l'article amb el títol "Prevalence of the fimbrial operon mrkABCD, mrkA expression, biofilm formation and effect of biocides on biofilm formation in carbapenemase-producing Klebsiella pneumoniae isolates belonging or not belonging to high-risk clones" a la revista International Journal of Antimicrobial Agents.

Es va investigar el paper de l'expressió de l'adhesina mrkA, la producció de biofilm, la viabilitat del biofilm i els biocides en els biofilms aïllats de Klebsiella pneumoniae productors de carbapenemasses.

La formació de biofilms en K. pneumoniae productors de carbapenemasses està relacionada amb l'expressió de mrkA. La formació de biofilms es veu afectada per la temperatura (37 °C>25 °C), mentre que la humitat té poc efecte. La viabilitat del biofilm es veu afectada per la temperatura (25 °C>37 °C). A 25 °C, els clons d'alt risc produeixen biofilms amb major freqüència que els clons de no alt risc. La povidona iodada pot disminuir la producció de biofilms i la seva gruixa.

Referència de l'article
Gual-de-Torrella A, Delgado-Valverde M, Pérez-Palacios P, Oteo-Iglesias J, Rojo-Molinero E, Macià MD, et al. Prevalence of the fimbrial operon mrkABCD, mrkA expression, biofilm formation and effect of biocides on biofilm formation in carbapenemase-producing Klebsiella pneumoniae isolates belonging or not belonging to high-risk clones. Int J Antimicrob Agents. 2022 Oct;60(4):106663. doi: 10.1016/j.ijantimicag.2022.106663. PubMed PMID: 35995073.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: mostly*harmless / Klebsiella pneumoniae (mucoid) / CC BY-NC 2.0]