Categoria: Estudis i projectes

Influència del nivell educatiu i els hàbits saludables en la prevalença de la diabesitat en la població treballadora espanyola

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) han participat en un estudi sobre la influència del nivell educatiu i els hàbits saludables en la prevalença de la diabesitat en la població treballadora espanyola. També hi han participat ADEMA i IUNICS.

José Ignacio Ramírez-Manent, metge de l'IB-Salut i investigador de l'IdISBa; i Angel Arturo López-González, investigador de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Influence of Educational Level and Healthy Habits on the Prevalence of Diabesity in a Spanish Working Population" a la revista Nutrients.

La diabesitat és un problema creixent internacionalment. Tenint en compte la importància de l'activitat física i dieta en la seva prevenció i tractament, l'objectiu d'aquest estudi era aprofundir en l'impacte dels hàbits saludables en la diabesitat.

Les classes socioeconòmiques més desafavorides són aquelles que tenen una major prevalença de diabesitat. És important prioritzar la prevenció en les poblacions i comunitats amb les condicions per reduir la càrrega de la diabesitat.

Referència de l'article
Ramírez-Manent JI, Altisench Jané B, Tomás Salvà M, Arroyo Bote S, González San Miguel HM, López-González ÁA. Influence of Educational Level and Healthy Habits on the Prevalence of Diabesity in a Spanish Working Population. Nutrients. 2022 Oct 2;14(19):4101. doi: 10.2147/COPD.S312493. PubMed PMID: 36235753.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]