Categoria: Estudis i projectes

Efectes d'una intervenció en l'estil de vida en la salut cardiovascular

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació de l'assaig TANSNIP-PESA sobre els efectes d'una intervenció en l'estil de vida en la salut cardiovascular.

Xavier Rosselló, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador del grup de Fisiopatologia i terapèutica cardiovascular de l'IdISBa, ha publicat l'article amb el títol "Effects of a comprehensive lifestyle intervention on cardiovascular health: the TANSNIP-PESA trial" a la revista European Heart Journal.

Es volia investigar l'efectivitat d'una intervenció de tres anys sobre l'estil de vida en el lloc de feina en les mètriques cardiovasculars i estudiar si els resultats són influenciats per una ateroesclerosi subclínica (AS) de base per imatge no invasiva.

En els adults de mitjana edat asimptomàtics, una intervenció d'estil de vida es va associar amb una millora significativa en la salut cardiovascular i mètriques de comportament. L'efecte es va atenuar un any després quan la intensitat de la intervenció es va reduir.

Referència de l'article
Garcia-Lunar I, van der Ploeg HP, Fernández Alvira JM, van Nassau F, Castellano Vázquez JM, van der Beek AJ, et al. Effects of a comprehensive lifestyle intervention on cardiovascular health: the TANSNIP-PESA trial. Eur Heart J. 2022 Oct 11;43(38):3732–45. doi: 10.1093/eurheartj/ehac378. PubMed PMID: 35869885.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pixabay / Oficina / CC0 2.0 Universal ]