Categoria: Estudis i projectes

Genòmica de la resistència al cefiderocol en aïllats seqüencials crònics de Pseudomonas aeruginosa procedents de pacients amb fibrosi quística

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'IdISBa han participat en un estudi sobre la genòmica de la resistència al cefiderocol en aïllats seqüencials crònics de Pseudomonas aeruginosa procedents de pacients amb fibrosi quística. També hi han participat el CIBERINFEC i l'Hospital Ramón y Cajal-IRYCIS.

Carla López-Causapé, María A Gomis-Font, Xavier MuletAntonio Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació d'un article amb el títol "Cefiderocol resistance genomics in sequential chronic Pseudomonas aeruginosa isolates from cystic fibrosis patients" a la revista Clinical Microbiology and Infection.

Es volia avaluar l'activitat de cefiderocol enfront d'aïllats seqüencials de P. aeruginosa procedents de pacients amb fibrosi quística infectats crònicament, així com investigar els possibles mecanismes implicats en la resistència mitjançant la seqüenciació del genoma complet.

La resistència al cefiderocol està modulada per un complex resistoma mutacional, que potencialment confereix resistència creuada a noves combinacions de betalactamases betalactàmics, així com una extensa llista de gens mutats de captació de ferro. Vigilar l'adquisició de mutacions en tots aquests gens serà útil per a orientar els tractaments i mitigar l'aparició i propagació de la resistència a aquest nou antibiòtic.

Referència de l'article
López-Causapé C, Maruri-Aransolo A, Gomis-Font MA, Penev I, Castillo MG, Mulet X, et al. Cefiderocol resistance genomics in sequential chronic Pseudomonas aeruginosa isolates from cystic fibrosis patients. Clin Microbiol Infect. 2022 Nov. doi: 10.1016/j.cmi.2022.11.014. PubMed PMID: 36435424.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Nathan Reading / Pseudomonas aeruginosa IMP-1- Metallo-Beta lactamase - Carbapenemase Detection Kit / CC BY-NC-ND 2.0]