Categoria: Estudis i projectes

Perfil clínic i sociodemogràfic de pacients amb síndrome coronària aguda en el triatge infermer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Infermeria de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un perfil clínic i sociodemogràfic de pacients amb síndrome coronària aguda en el triatge infermer. També hi han participat Atención Primaria Distrito Sanitario Málaga-Guadalhorce, el Centro Universitario de Enfermería San Juan de Dios Universidad de Sevilla, el Servicio de Urgencias de Atención Primaria del Distrito Sanitario Granada i la Universitat de les Illes Balears.

Carlos Castillo-Oller, infermer de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Perfil clínico y sociodemográfico de pacientes con síndrome coronario agudo en el triaje enfermero" a la revista Enfermería en Cardiología.

La síndrome coronària aguda es pot manifestar amb diferents formes de presentació clínica, per la qual cosa la seva adequada priorització durant el triatge no resulta senzilla. L'objectiu d'aquest estudi és identificar els perfils clínics i sociodemogràfics que presenten els pacients amb síndrome coronària aguda per a optimitzar el triatge dels serveis d'urgències hospitalàries.

Conèixer el perfil clínic i sociodemogràfic dels pacients que acudeixen a triatge d'urgències d'un hospital de segon o tercer nivell amb síndrome coronària aguda pot contribuir a millorar el diagnòstic i tractament precoç, reduint així la morbimortalitat.

Referència de l'article
Roldán-Ortega José Manuel; López-Alonso SRM-OPJC-OCM-MJ. Perfil clínico y sociodemográfico de pacientes con síndrome coronario agudo en el triaje enfermero. Rev Enferm Cardiol -Esp-. 2022.
 
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital de Manacor]