Categoria: Estudis i projectes

Epidemiologia, monitoratge i estratègia de tractament en el xoc cardiogènic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi transversal multinacional sobre l'epidemiologia, monitoratge i estratègia de tractament en el xoc cardiogènic. També hi han participat diferents centres.

Xavier Rosselló, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Epidemiology, monitoring, and treatment strategy in cardiogenic shock. A multinational cross-sectional survey of ESC-acute cardiovascular care association research section Get access Arrow" a la revista European Heart Journal. Acute Cardiovascular Care.

El xoc cardiogènic (XC) és una condició que amenaça a la vida amb una càrrega de mortalitat de més del 50% dels casos. Existeixen algunes recomanacions amb un nivell intermedi d'evidència sobre el maneig del XC i no hi ha dades de l'adherència entre centres. Es va dur a terme una enquesta per emmarcar el maneig del XC a un nivell multinacional.

Referència de l'article
Tavazzi G, Rossello X, Grand J, Gierlotka M, Sionis A, Ahrens I, et al. Epidemiology, monitoring, and treatment strategy in cardiogenic shock. A multinational cross-sectional survey of ESC-acute cardiovascular care association research section. Eur Hear Journal Acute Cardiovasc Care. 2022 Sep 29;11(9):706–11. doi: 10.1093/ehjacc/zuac087. PubMed PMID: 35941730.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Andreas Schalk / Happy People / CC-by-sa-2.0]