Categoria: Estudis i projectes

Intervenció educativa telefònica per millorar el grau de preparació intestinal en colonoscòpies ambulatòries

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Professionals d'Infermeria del Gabinet Digestiu de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un estudi sobre l'eficàcia d'una intervenció educativa telefònica per millorar el grau de preparació intestinal en colonoscòpies ambulatòries.

María Cristina Frías Pareja, Vicente Capllonch Teba, Olga Cabañas Escribano i Petra Villalonga Prieto, infermeres de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Eficacia de una intervención educativa telefónica para mejorar el grado de preparación intestinal en colonoscopias ambulatorias" a la revista Metas de Enfermería.

Es volia avaluar l'eficàcia d'una intervenció telefònica en pacients amb colonoscòpia ambulatòria, en termes de millora del grau de preparació intestinal. També es volia disminuir el nombre de colonoscòpies amb preparació inadequada, les reprogramacions i les incompareixences.

La intervenció telefònica aconsegueix millorar el grau de preparació intestinal i reduir reprogramacions i incompareixences, aspectes que afecten tant a la qualitat de l'endoscòpia com a la gestió dels recursos.

Es va dur a terme en 622 pacients durant un període de divuit mesos. Ha estat premiada com a millor publicació a la categoria d'infermeria als Premis d'Investigació 2022 concedits per l'Hospital Universitari Son Espases.

Referència de l'article
Frías Pareja MC, Capllonch Teba V, Cabañas Escribano O, Villalonga Prieto P. Eficacia de una intervención educativa telefónica para mejorar el grado de preparación intestinal en colonoscopias ambulatorias. Metas de Enfermería. 2022 Nov;25. doi: 10.35667/MetasEnf.2022.25.1003082005.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Professionals d'Infermeria del Gabinet Digestiu de l'Hospital Universitari Son Espases]