Categoria: Estudis i projectes

Seleni sèric i malaltia cardiovascular incident en la prevenció amb dieta mediterrània

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi que relaciona les concentracions elevades de seleni amb una menor incidència de la primera malaltia cardiovascular.

Miquel Fiol, investigador emèrit del grup de CIBEROBN, de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit a l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISBa, ha participat en la publicació d'un estudi amb el títol "Serum Selenium and Incident Cardiovascular Disease in the PREvención con DIeta MEDiterránea (PREDIMED) Trial: Nested Case-Control Study" a la revista Journal of Clinical Medicine.

El seleni és un oligoelement essencial amb un interès potencial per a la prevenció de les malalties cardiovasculars (MCV) a causa de les seves propietats antioxidants. Les dades epidemiològiques sobre l'estat del seleni i la MCV continuen essent contradictoris. 

L'objectiu d'aquest estudi va ser determinar si les concentracions baixes de seleni sèric (SSe) es relacionen amb un risc major de patir un primer episodi de MCV en una població amb elevat risc cardiovascular.

L'estudi conclou que entre els ancians amb un elevat risc cardiovascular, les concentracions elevades de SSe dins dels valors de referència de la població s'associen amb una menor incidència de la primera MCV.

Referència de l'article
Gutiérrez-Bedmar, M., Gil, F., Olmedo, P., Ruiz-Canela, M., Martínez-González, M. Á., Salas-Salvadó, J., Babio, N., Fitó, M., del Val García, J. L., Corella, D., Sorlí, J. v., Ros, E., Fiol, M., Estruch, R., Santos-Lozano, J. M., Arós, F., Serra-Majem, L., Pintó, X., Gómez-Gracia, E., & Muñoz-Bravo, C. (2022). Serum Selenium and Incident Cardiovascular Disease in the PREvención con DIeta MEDiterránea (PREDIMED) Trial: Nested Case-Control Study. Journal of Clinical Medicine, 11(22), 6664. doi: 10.3390/jcm11226664. PubMed PMID: 36431140.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[CS Platja de Palma]