Categoria: Estudis i projectes

Paper dels professionals, cures i complicacions del decúbit pron en quatre unitats de cures intensives

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les Unitats de Cures Intensives de l'Hospital de Manacor, l'Hospital Universitari Son Espases, l'Hospital Comarcal de Inca i l'Hospital Universitari Son Llatzer, i el Grup de Cures cronicitat i evidències en salut (cuREs) l'Institut d’investigació sanitària Illes Balears (idISBa), han publicat un estudi sobre el paper dels professionals, cures i complicacions del decúbit pron en quatre unitats de cures intensives.

Eva Pérez Juan, infermera de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Manacor i investigadora del Grup CurES-IdISBa; Mònica Maqueda Palau infermera de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadora del Grup CurES-IdISBa; Catalina Feliu Roig i Juana Mª Gómez Arroyo, infermeres de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Comarcal de Inca; Daniel Sáez Romero i Alicia Ortiz Monjo, infermeres de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Son Llatzer; han publicat l'article amb el títol "Decúbito prono en cuatro unidades de cuidados intensivos: rol de los profesionales, cuidados y complicaciones" a la revista Evidentia.

Aquí, es volia descriure els rols dels professionals de quatre UCI durant la maniobra del decúbit pron (DP), cuidats d'infermeria i esdeveniments adversos. Es va realitzar un estudi descriptiu multicèntric transversal.

El rol dels professionals està estandarditzat en les quatre UCIs. Existeix variabilitat entre centres quant a la tècnica del DP, cures i prevenció de úlceres per pressió.

Referència de l'article
Pérez Juan, Eva; Maqueda Palau, Mònica; Feliu Roig, Catalina; Gómez Arroyo, Juana Mª; Sáez Romero, Daniel; Ortiz Monjo, Alicia. Decúbito prono en cuatro unidades de cuidados intensivos: rol de los profesionales, cuidados y complicaciones. Evidentia. 2022.
 
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Foto Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Dues infermeres intercanvien impressions davant del control / CC BY-NC-ND 2.0]