Categoria: Estudis i projectes

Variacions geogràfiques en cirurgia d'amígdales en infants dins el Sistema Nacional de Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Planificació del Govern de les Illes Balears del Conselleria de Salut ha participat en un estudi ecològic espai-temporal basat en dades administratives d'hospital sobre les variacions geogràfiques en cirurgia d'amígdales en infants dins el Sistema Nacional de Salut d'Espanya. També hi han participat I'nstituto Aragonés de Ciencias de la Salud, el RICAPPS, la Navarrabiomed i el FISABIO.

Eusebio Castaño-Rieraorcid, metge del Servei de Planificació del Govern de les Illes Balears del Conselleria de Salut, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Revisiting systematic geographical variations in tonsils surgery in children in the Spanish National Health System: spatiotemporal ecological study on hospital administrative data" a la revista BMJ Open.

mmapa espanyaEs volia donar nova evidència sobre com la cirurgia d'amígdales en infants té una variabilitat geogràfica mantinguda durant el temps en el context del Sistema Nacional de Salut Espanyol

L'estudi va mostrar unes amples variacions persistents amb un augment estable en nivells i risc d'amigdalectomia amb adenoidectomia i estancament de l'amigdalectomia tota sola, on la majoria de risc de variabilitat es va explicar a un nivell d'àrees de salut.

Referència de l'article
Castaño-Riera E, Ridao M, Librero J, Martínez-Lizaga N, Comendeiro-Maaløe M, Angulo-Pueyo E, et al. Revisiting systematic geographical variations in tonsils surgery in children in the Spanish National Health System: spatiotemporal ecological study on hospital administrative data. BMJ Open. 2022 Dec 1;12(12):e064009. doi: 10.1136/bmjopen-2022-064009. PubMed PMID: 36456022.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Lusb / Amigdalas / CC BY 3.0]