Categoria: Estudis i projectes

Qualitat de vida relacionada amb la salut en l'ús del ribociblib preoperatiu més letrozol enfront de la quimioteràpia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en l'assaig SOLTI CORALLEEN sobre la qualitat de vida relacionada amb la salut en l'ús del ribociblib preoperatiu més letrozol enfront de la quimioteràpia. També hi han participat diferents centres europeus.

Neus Ferrer, oncòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Pre-operative ribociclib plus letrozole versus chemotherapy: Health-related quality of life outcomes from the SOLTI CORALLEEN trial" a la revista European Journal of Cancer.

En l'assaig de fase II CORALLEEN, les pacients amb càncer de mama precoç (CMP) luminal B PAM50 es van assignar aleatòriament a ribociclib més letrozole (R + L) neoadjuvant o a quimioteràpia basada en antraciclines i taxans. Els resultats de l'anàlisi primària d'eficàcia van mostrar una proporció similar de pacients amb resposta en el moment de la cirurgia en tots dos grups. Encara es desconeix com es comparen els resultats de la qualitat de vida relacionada amb la salut (QVRS) amb la quimioteràpia en el context de la CMP. A continuació es presenten els resultats de l'anàlisi de la QVRS de l'estudi CORALLEEN.

Referència de l'article
Villacampa G, Falato C, Paré L, Hernando C, Arumí M, Saura C, et al. Pre-operative ribociclib plus letrozole versus chemotherapy: Health-related quality of life outcomes from the SOLTI CORALLEEN trial. Eur J Cancer. 2022 Oct;174:232–42. doi: 10.1016/j.ejca.2022.07.028. PubMed PMID: 36067616.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: IB-Salut - Hospital Universitari Son Espases]