Categoria: Estudis i projectes

Programa d'activitats preventives de la infància i adolescència amb l'app PAPI

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Pediatria d'Atenció Primària de Mallorca ha participat en la publicació d'un programa d'activitats preventives de la infància i adolescència amb l'aplicació de salut infantil PAPI. També hi han participat Centres de Salut de Madrid, Badajoz, Granada, Madrid i Zaragoza.

María Isabel Martín Delgado, pediatra del CS de Santa Ponça, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Avanzamos en salud gracias a la aplicación salud infantil PAPI: programa de actividades preventivas de la infancia y adolescencia" a la revista Anales de Pediatría.

L'estructura familiar i la criança estan canviant en la societat, s'incrementa el sedentarisme, l'ús de pantalles i xarxes socials. Les famílies i els professionals sanitaris han d'aprendre a educar, adaptant els seus consells de salut al nou entorn social i digital.

Per renovar el Programa de Salut Infantil (PSI) de l'Associació Espanyola de Pediatria d'Atenció Primària (AEPap) es va enviar una enquesta als representants de més de 5.000 pediatres. Es varen incorporar aportacions dels programes preventius d'Andalussia, Balears i Astúries. Es varen distribuir les diferents intervencions i consells en nou grups d'edat.

Es va decidir plasmar el PSI en format d'APP per dispositius mòbils gratuïta, com a mètode innovador i assequible de divulgació de salut infantojuvenil. S'informa sobre consells de criança pels familiars, pels infants i adolescents i descriu les revisions de salut per als sanitaris.

Referència de l'article
Sánchez Pina C, Cuervo Valdés JJ, Garrido Torrecillas J, Martín Delgado MI, Cortés Rico O, Esparza Olcina MJ, et al. Avanzamos en salud gracias a la aplicación salud infantil PAPI: programa de actividades preventivas de la infancia y adolescencia. An Pediatr. 2023 Jan;98(1):59.e1-59.e10. doi: 10.1016/j.anpede.2022.12.001. PubMed PMID: 36528495.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]