Categoria: Estudis i projectes

Avaluació de la prescripció d'antibiòtics en un servei d'urgències hospitalàries

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Farmàcia, Urgències, Malalties infeccioses i la Unitat d'Investigació de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han publicat un estudi pilot sobre l'avaluació de la prescripció d'antibiòtics en un servei d'urgències hospitalàries.

Gonzalo González-Morcillo i Beatriz Calderón-Hernanz, farmacèutics de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; María Luisa Martín-Fajardo i María Dolores Calderón-Torres, metgesses d'urgències de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; Manuel Raya-Cruz, metge de malalties infeccioses de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; i María Fiorella Sarubbo, investigadora de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; han publicat l'article amb el títol "Evaluación de la prescripción de antibióticos en un servicio de urgencias hospitalarias: estudio piloto" a la revista Farmacia Hospitalaria.

Aquest article volia descriure l'adequació de les prescripcions d'antimicrobians a les guies de tractament locals d'infeccions, en l'àrea d'urgències hospitalàries, així com conèixer les característiques clíniques i epidemiològiques dels pacients que reben aquests tractaments. Es va dur a terme un estudi de viabilitat per al disseny i l'execució d'investigacions que abordin aspectes específics de la inadequació de prescripció d'antimicrobians.

Es va realitzar un estudi pilot observacional, descriptiu i transversal, amb recollida de dades retrospectiva de prescripció d'antimicrobians en un servei d'urgències hospitalàries. Es varen dur a terme set talls transversals, corresponents als set diferents dies de la setmana, en set setmanes consecutives.

Es va obtenir una alta taxa de prescripcions d'antimicrobians inadequades en un servei d'urgències hospitalàries, segons les guies locals. El farmacèutic d'hospital té una oportunitat per millorar l'ús dels antimicrobians en aquesta àrea.

Referència de l'article
González-Morcillo G, Calderón-Hernanz B, Martín-Fajardo ML, Calderón-Torres MD, Raya-Cruz M, Sarubbo F. Evaluación de la prescripción de antibióticos en un servicio de urgencias hospitalarias: estudio piloto. Farm Hosp. 2023 Jan. doi: 10.1016/j.farma.2022.12.004. PubMed PMID: 36697339.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques

[Font: Bibliosalut]

Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer