Categoria: Estudis i projectes

Eficàcia i seguretat del tofacinitib en la colitis ulcerosa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Servei de Digestiu de l'Hospital Universitari Son Espases i de l'Hospital Comarcal d'Inca, han participat en la publicació d'un estudi sobre l'eficàcia i seguretat a curt i llarg termini amb proves reals de tofacinitib en la colitis ulcerosa.

Vanesa Royo, digestòloga de l'Hospital Universitari Son Espases; i Eduardo Iyo, digestòleg de l'Hospital Comarcal d'Inca, han participat en l'article amb el títol "Real-world evidence of tofacinitib in ulcerative colitis: short and long-term effectiveness and safety" a la revista American Journal of Gastroenterology.

Es volia avaluar la durabilitat, efectivitat i seguretat a curt i llarg termini de l'ús del tofacinitib en la colitis ulcerosa (CU) a la pràctica clínica.

Es va realitzar un estudi retrospectiu i multicèntric incloent-hi pacients amb CU que havien rebut la primera dosi de tofacitinib almenys vuit setmanes abans de la inclusió. L'efectivitat clínica es va basar en el Partial Mayo Score (PMS).

Referència de l'article
Chaparro M, Acosta D, Rodríguez C, Mesonero F, Vicuña M, Acosta MB, et al. Real-world evidence of tofacinitib in ulcerative colitis: short and long-term effectiveness and safety. Am J Gastroenterol. 2022 Dec 14. doi: 10.14309/ajg.0000000000002145. PubMed PMID: 36716287.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: KGH / Ulcerative colitis / CC BY-NC-ND 2.0]