Categoria: Estudis i projectes

Pronòstic a llarg termini de l'extensió de la TAPD en una cohort de pacients amb IAMCES

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i el Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han participat en un estudi sobre el pronòstic a llarg termini de l'extensió de la TAPD en una cohort de pacients amb IAMCEST. També hi han participat diferents centres espanyols.

Andrés Carrilloorcid, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases; i Catalina Rubert, metgessa de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Pronóstico a largo plazo de la extensión de la TAPD en una cohorte consecutiva de pacientes con IAMCEST" a la revista Revista Española de Cardiología.

La durada adequada de la doble teràpia antiagregant (DAPT) després d'un infart de miocardi amb elevació del segment ST (IAMCEST) encara està en discusió.

Es var analitzar l'efecte de la DAPT extesa a cinc anys sobre la mortalitat global, mortalitat cardiovascular i reingrés o mortalitat cardiovascular, en una cohort multicèntrica de pacients amb IAMCEST supevivents a l'any.

Referència de l'article
Tizón-Marcos H, Toloba A, Subirana Cachinero I, Elosua R, Sionis A, Fernández-Avilés F, et al. Pronóstico a largo plazo de la extensión de la TAPD en una cohorte consecutiva de pacientes con IAMCEST. Rev Esp Cardiol (Engl Ed). 2022 Dec. doi: 10.1016/j.rec.2022.12.003. PubMed PMID: 36539185.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]