Categoria: Estudis i projectes

Associacions de salut d'enzims hepàtiques i puntuacions inflamatòries amb metabòlits flavonoides cítrics urinaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) i el Grup d'Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular (NUTRECOR) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre les associacions de salut d'enzims hepàtiques i puntuacions inflamatòries amb metabòlits flavonoides cítrics urinaris. També hi han participat diferents centres.

Josep Antoni Tur, investigador del Grup NUCOX; Dora Romaguera i Jadwiga Konieczna, investigadores del grup NUTRECOR, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Health associations of liver enzymes and inflammatory scores with urinary citrus flavonoid metabolites" a la revista Food & Function.

El consum de flavonoides a la dieta s'associa amb la reducció del risc de patir alguns trastorns cardiometabòlics, atribuïts en part a la seva activitat antiinflamatòria. L'objectiu era investigar l'associació potencial entre els metabòlits flavonoides específics de l'orina, enzims hepàtics i estat inflamatori en individus amb síndrome metabòlica (SM).

Aquest estudi transversal va demostrar que una major execració urinària de metabòlits de clavanones de cítrics s'associava a nivells més baixos de gamma-glutamil transferasa en subjectes diagnosticats de SM i obesitat.

Referència de l'article
Bullón-Vela V, Xu Y, Razquin C, Abete I, Zulet MA, Martínez-González MA, et al. Health associations of liver enzymes and inflammatory scores with urinary citrus flavonoid metabolites. Food Funct. 2023;14(2):1011–23. doi: 10.1039/d2fo02846h. PubMed PMID: 36562455.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Carquinyol / Taronges nadalenques / CC0 2.0 Universal ]