Categoria: Estudis i projectes

Anàlisi de perfils latents per comprendre la qualitat de vida dels professionals de cures pal·liatives durant la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) junt amb la Universitat de les Illes Balears ha participat en un estudi sobre la utilització de l'anàlisi de perfils latents per comprendre la qualitat de vida dels professionals de cures pal·liatives durant la pandèmia de COVID-19. També hi han participat la Universitat de València.

Noemí Sansó, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació del artículo amb el títol "Using latent profile analysis to understand palliative care professionals' quality of life during the COVID-19 pandemic" a la revista Current Psychology.

La qualitat de vida professional dels professionals sanitaris ha estat objecte de creixent atenció, més encara durant la pandèmia COVID-19, que ha suposat un autèntic repte per a ells. Aquest estudi pretén descriure els perfils de qualitat de vida professional d'una mostra de professionals espanyols de cures pal·liatives durant la pandèmia COVID-19, abastant aspectes com la satisfacció laboral, el burnout, la fatiga per compassió i la satisfacció per compassió; alhora que estudiar les relacions entre aquests perfils i les variables sociodemogràfiques, les situacions clíniques viscudes durant la pandèmia, els protectors de la qualitat de vida professional, la qualitat de les cures prestades i el benestar dels professionals.

Referència de l'article
Lluch-Sanz C, Galiana L, Tomás JM, Oliver A, Vidal-Blanco G, Sansó N. Using latent profile analysis to understand palliative care professionals’ quality of life during the COVID-19 pandemic. Curr Psychol. 2022 Nov;1–13. doi: 10.1007/s12144-022-03958-3. PubMed PMID: 36406840.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital de Manacor]