Categoria: Estudis i projectes

Dinàmica de la microbiota i la seva variabilitat geogràfica, per edat i sexe en pacients con fibrosi cística

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi sobre la dinàmica de la microbiota i la seva variabilitat geogràfica, per edat i sexe en pacients con fibrosi cística. També hi han participat diferents centres espanyols.

Joan Figuerola-Muletorcid, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases, va participar en la publicació de l'article amb el títol "Fungal microbiota dynamics and its geographic, age and gender variability in patients with cystic fibrosis" a la revista Clinical Microbiology and Infection.

En la fibrosi cística (FC) hi ha una predisposició a la colonització bronquial per microorganismes patogènics, com els fongs. L'objectiu era descriure la dinàmica de la microbiota respiratòria en pacients amb FC i avaluar la geografia, edat i sexe en la seva distribució.

Una alta prevalença de la microbiota respiratòria fúngica en pacients amb FC es va observar, les dinàmiques dels quals s'han caracteritzat per l'existència de diferents cicles de neteja i colonització, informant l'existència de variablitat geogràfica, d'edat i de sexe en la distribució dels gèneres fúngics en aquesta malaltia.

Referència de l'article
Martínez-Rodríguez S, Friaza V, Girón-Moreno RM, Gallego EQ, Salcedo-Posadas A, Figuerola-Mulet J, et al. Fungal microbiota dynamics and its geographic, age and gender variability in patients with cystic fibrosis. Clin Microbiol Infect Off Publ Eur Soc Clin Microbiol Infect Dis. 2022 Nov. doi: 10.1016/j.cmi.2022.11.001. PubMed PMID: 36371030.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Paulo Henrique Orlandi Mourao / Pseudomonas aeruginosa smear Gram 2010-02-10 / CC BYND 2.0]