Categoria: Estudis i projectes

Transcriptòmica del genoma complet de PBMC per identificar biomarcadors de risc metabòlic precoç en persones aparentment sanes amb sobrepès-obesitat i en subjectes de pes normal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup Nutrigenomics, Biomarkers and Risk Evaluation (NuBE) i el Grup d'Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular (NUTRECOR) de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han publicat un article junt amb el CIBEROBN i la Wageningen University, han publicat un article sobre transcriptòmica del genoma complet de PBMC per identificar biomarcadors de risc metabòlic precoç en persones aparentment sanes amb sobrepès-obesitat i en subjectes de pes normal.

Andrea Costa, Andreu Palou i Paula Oliver, investigadores i investigador del grup d'investigació Nutrigenòmica, Biomarcadors i Avaluació de Riscos (NuBE) de la UIB; Jadwiga KoniecznaMiquel Fiol Dora Romaguera, investigadors del Grup d'Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular (NUTRECOR) de l'Hospital Universitari Son Espases ambdós grups pertanyents a l'IdISBa i al CIBEROBN; han publicat l'article amb el títol "Whole-Genome Transcriptomics of PBMC to Identify Biomarkers of Early Metabolic Risk in Apparently Healthy People with Overweight-Obesity and in Normal-Weight Subjects" a la revista Molecular Nutrition.

L'anàlisi de l'expressió gènica de CXCL8 en PBMC o d'un conjunt de gens identificats mitjançant anàlisi transcriptòmica de genoma complet, poden utilitzar-se per a detectar precoçment el risc metabòlic en una població aparentment sana independentment del seu IMC. És a dir, es poden identificar no tan sols subjectes amb sobrepès/obesitat, sinó subjectes amb normopès, però que es troben en una situació de risc metabòlic, que presenten un fenotip normopès, metabòlicament obès (MONW). D'aquesta manera es poden aplicar estratègies nutricionals preventives adequades i personalitzades.

Referència de l'article
Costa A, van der Stelt I, Reynés B, Konieczna J, Fiol M, Keijer J, et al. Whole-Genome Transcriptomics of PBMC to Identify Biomarkers of Early Metabolic Risk in Apparently Healthy People with Overweight-Obesity and in Normal-Weight Subjects. Mol Nutr Food Res. 2022 Dec;e2200503. doi: 10.1002/mnfr.202200503. PubMed PMID: 36564895.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dones passejant / CC BY-NC-SA 4.0]