Categoria: Estudis i projectes

Intervenció en la dieta en el sobrepès i l'obesitat després del confinament per COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) han participat en un estudi sobre la intervenció en la dieta en el sobrepès i l'obesitat després del confinament per COVID-19. També hi han participat la Universitat de les Illes Balears i l'ADEMA.

José Ignacio Ramírez-Manent i Angel Arturo López-González, metges de l'IB-Salut i investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Dietary Intervention on Overweight and Obesity after Confinement by COVID-19" a la revista Nutrients.

L'obesitat s'ha convertit en un problema de salut a la nostra societat i és associat amb moltes malalties, incloent-hi diabetis tipus 2, malalties cardiovasculars, dislipidèmia, malalties respiratòries i càncer. Alguns estudis relaten la pèrdua de pes en pacients obesos per millorar el mesurament antropomètric i el risc cardiometabòlic. L'objectiu d'aquest estudi era avaluar canvis antropomètrics, paràmetres analítics, resistència a la insulina, fetge gras i escales metabòliques, després d'un programa de pèrdua de pes personalitzada, a través d'uns consells per augmentar adherència a la dieta mediterrània i reforç de la motivació a través de missatges al mòbil per SMS.

Referència de l'article
Ramírez-Manent JI, Tomás-Gil P, Martí-Lliteras P, Coll Villalonga JL, Martínez-Almoyna Rifá E, López-González ÁA. Dietary Intervention on Overweight and Obesity after Confinement by COVID-19. Nutrients. 2023 Feb 11;15(4). doi: 10.3390/nu15040912. PubMed PMID: 36839270.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent al mercat / CC BY-NC-SA 4.0]