Categoria: Estudis i projectes

Propietats agonistes d'una sèrie de psicofàrmacs en els receptors 5-HT1A de membranes de cervell humà i de rata determinades mitjançant l'assaig d'unió a [35S]GTPγS

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Laboratori de Neurofarmacologia amb membres del IUNICS, la Universitat de les Illes Balears i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi sobre les propietats agonistes d'una sèrie de psicofàrmacs en els receptors 5-HT1A de membranes de cervell humà i de rata determinades mitjançant l'assaig d'unió a [35S]GTPγS. També hi han participat diferents centres internacionals.

Jesús A García-Sevilla, investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Agonistic properties of a series of psychotropic drugs at 5-HT1A receptors in rat and human brain membranes determined by [35S]GTPγS binding assay" a la revista Pharmacological Reports.

Molts compostos psicoactius s'han desenvolupat per a tenir una eficàcia clínica més beneficiosa que els fàrmacs convencionals afegint una acció agonista en els receptors 5-HT1A. L'objectiu del present estudi era avaluar diversos psicofàrmacs dels quals s'havia informat que es comportaven com agonistes en el receptor 5-HT1A (aripiprazole, brexpiprazol, asenapina, lurasidona i vortioxetina) en membranes cerebrals de rates i humanes post mortem.

Els estudis anteriors dels autors han plantejat el concepte d'un grup de fàrmacs psicoactius amb un mecanisme d'acció farmacològic comuna, és a dir, l'agonisme del receptor 5-HT1A, format per perospirona, aripiprazole, ziprasidona, clozapina, quetiapina, nemonaprida i trazodona. El present estudi demostra les dades que indiquen que el brexpiprazol i probablement la vortioxetina s'inclouen en aquest grup de fàrmacs. La lurasidona i l'asenapina queden excloses d'aquest grup.

Referència de l'article
Odagaki Y, Mikami M, Kinoshita M, Meana JJ, Callado LF, García-Sevilla JA, et al. Agonistic properties of a series of psychotropic drugs at 5-HT1A receptors in rat and human brain membranes determined by [35S]GTPγS binding assay. Pharmacol Reports. 2023 Jan 13. doi: 10.1007/s43440-023-00448-6. PubMed PMID: 36637685.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Rama / Lab mouse / CC BY-SA 2.0]