Categoria: Estudis i projectes

Els règims basats en platí són actius en el rabdomiosarcoma avançat de tipus pediàtric en adults i depenen de l'expressió d'HMGB1

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament d'Anatomia Patològica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un article sobre com els règims basats en platí són actius en el rabdomiosarcoma avançat de tipus pediàtric en adults i depenen de l'expressió d'HMGB1. També hi han participat diferents centres espanyols.

Rafael Ramosorcid, patòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Platinum-Based Regimens Are Active in Advanced Pediatric-Type Rhabdomyosarcoma in Adults and Depending on HMGB1 Expression" a la revista International Journal of Molecular Sciencies.

El rabdomiosarcoma (RMS) en adults és una malaltia rara i agressiva, que no té teràpies estàndard per a la malaltia recidivant o avançada. Aquest estudi retrospectiu tenia per objecte descriure l'activitat de BOMP-EPI (bleomicina, vincristina, metotrexat i cisplatí alternat amb etopòsid, cisplatí i ifosfamida), un règim alternatiu basat en platí, en pacients adults amb RMS recidivant/metastàtic.

Referència de l'article
Hindi N, Carrillo-García J, Blanco-Alcaina E, Renshaw M, Luna P, Durán J, et al. Platinum-Based Regimens Are Active in Advanced Pediatric-Type Rhabdomyosarcoma in Adults and Depending on HMGB1 Expression. Int J Mol Sci. 2023 Jan;24(1). doi: 10.3390/ijms24010856. PubMed PMID: 34113088.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Nephron / Alveolar rhabdomyosarcoma / CC BY-NC-ND 2.0]