Categoria: Estudis i projectes

Propietats anticancerígenes de la bromelina

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Translational Research in Aging and Longevity (TRIAL Group) de l'IdISBa ha participat en un estudi sobre l'estat de la qüestió i tendències recents de les propietats anticancerígenes de la bromelina. També hi han participat diferents centres.

Xavier Capó, investigador del Translational Research in Aging and Longevity (TRIAL Group) de l'IdISBa , ha participat en la publicació d'un article amb el títol "Anticancer properties of bromelain: State-of-the-art and recent trends" a la revista Frontiers in Oncology.

La bromelina és un enzim clau que es troba en la pinya (Ananas comosus (L.) Merr.); una substància proteolítica amb múltiples efectes beneficiosos per a la salut humana com a antiinflamatori, immunomodulador, antioxidant i anticancerigen, tradicionalment utilitzada en molts països pel seu potencial valor terapèutic. L'objectiu d'aquesta revisió actualitzada i exhaustiva se centra en els potencials beneficis anticancerígens de la bromelaïna, analitzant els efectes citotòxics, apoptòtics, necròtics, autofàgies, immunomoduladors i antiinflamatoris en cèl·lules canceroses i models animals.

Referència de l'article
Pezzani R, Jiménez-Garcia M, Capó X, Sönmez Gürer E, Sharopov F, Rachel TYL, et al. Anticancer properties of bromelain: State-of-the-art and recent trends. Front Oncol. 2022;12:1068778. doi: 10.3389/fonc.2022.1068778. PubMed PMID: 36698404.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: wallpaperflare / Sliced pineapple / CC BY-NC-ND 2.0]