Categoria: Estudis i projectes

Teràpia de l'oxigen hiperbàric per reduir l'estrès oxidatiu i inflamació i afavorir la cura de ferides diabètiques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Translational Research in Aging and Longevity (TRIAL Group) i el Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de l'IdISBa han publicat, junt amb el CIBEROBN, MEDISUB Recerca i la Universitat de les Illes Balears, un estudi sobre l'ús de la teràpia de l'oxigen hiperbàric per reduir l'estrès oxidatiu i inflamació i augmentar els factors de creixement que afavoreixen el procés de cura de les ferides diabètiques.

Xavier Capó, investigador del TRIAL Group i NUCOX de l'IdISBa; Margalida Monserrat-Mesquida, Magdalena Quetglas-Llabrés, Josep Antoni Tur, Antoni PonsAntoni Sureda , investigadores i investigadors del Grup NUCOX de l'IdISBa; han publicat l'article amb el títol "Hyperbaric Oxygen Therapy Reduces Oxidative Stress and Inflammation, and Increases Growth Factors Favouring the Healing Process of Diabetic Wounds" a la revista International Journal of Molecular Medicine.

L'oxigenoteràpia hiperbàrica (OTHB) és l'aplicació clínica d'oxigen a pressions superiors a l'atmosfèrica. La OTHB s'ha utilitzat eficaçment per a tractar diverses patologies clíniques, com les úlceres diabètiques que no cicatritzen. L'objectiu del present estudi va ser analitzar els efectes de la OTHB sobre els biomarcadors plasmàtics d'oxidació i inflamació i els factors de creixement en pacients amb ferides diabètiques cròniques.

Referència de l'article
Capó X, Monserrat-Mesquida M, Quetglas-Llabrés M, Batle JM, Tur JA, Pons A, et al. Hyperbaric Oxygen Therapy Reduces Oxidative Stress and Inflammation, and Increases Growth Factors Favouring the Healing Process of Diabetic Wounds. Int J Mol Sci. 2023 Apr 11;24(8). doi: 10.3390/ijms24087040. PubMed PMID: 37108205.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermera domiciliària cura una nafra / CC BY-NC-SA 4.0]